CRE

EDDIE

2023

July 21, 2023

Proiectul EDDIE relevant in contextul European al EUSEW 2023.

Rezultatele proiectului EDDIE au fost prezentate in cadrul conferintei EUSEW 2023.

June 8, 2023

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA A SASEA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN CADRUL PROIECTULUI EDDIE

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la a sasea întâlnire a Consiliului Consultativ în cadrul proiectului EDDIE -„EDucation for Digitalization of Energy”, care s-a desfășurat în mediul online. Această întâlnire importantă și relevantă a fost organizată de Coordonatorul Proiectului COMILLAS, Joi, 8 Iunie 2023.

April 13, 2023

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA A 16a ÎNTÂLNIRE ETIP-SNET

Reprezentanții Centrului Roman al Energiei (CRE) au participat prin Proiectul EDDIE – ”EDucation for Digitalization of Energy” la ”16th ETIP SNET Regional Workshop Western Region” care a avut loc pe 28 februarie 2023, la Bilbao și online.

April 10, 2023

Proiectul EDDIE este inclus in portalul CEDEFOP in cadrul "Skills Intelligence"

Recent, Proiectul EDDIE a fost inclus în Platforma "Skills Intelligence" a Centrului European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale (CEDEFOP). Obiectivul principal este de a implica proiectele în activitatea CE, contribuind cu informații specifice despre activitățile desfășurate, rezultatele cercetarii legate de competențe și educație și formare profesională.

February 20, 2023

Proiectul EDDIE este citat in nou plan de actiune pentru Digitalizarea sistemului energetic - Digitalising the energy system - EU Action Plan

Reprezentanții CRE au plăcerea de a anunța că Proiectul EDDIE – ”EDucation for Digitalization of Energy” a fost citat în cadrul planului pentru digitalizarea sistemului energetic - Digitalizing the Energy System - EU Action Plan" care a fost lansat pe 18 Octombrie 2022 de către Comisia Europeană (CE). Planul de acțiune este foarte important și relevant pentru Proiectul EDDIE pentru dezvoltarea strategiei de competențe sectoriale de lungă durată și crearea unui parteneriat la scară largă privind digitalizarea sistmeului energetic.

2022

2021

December 23, 2022

Proiectul EDDIE a participat la conferinta internationala ENLIT Europe 2022

Reprezentanți ai proiectului EDDIE au participat și au contribuit activ la conferinta internationala ENLIT Europe organizata la Frankfurt in perioada 29 Noiembrie - 01 Decembrie 2022.

November 24, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA A CINCEA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN CADRUL PROIECTULUI EDDIE

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la a cincea întâlnire a Consiliului Consultativ în cadrul proiectului EDDIE -„EDucation for Digitalization of Energy”, care s-a desfășurat în mediul online. Această întâlnire importantă și relevantă a fost organizată de Coordonatorul Proiectului COMILLAS, Joi, 24 Noiembrie 2022.

October 10, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA WEBINARUL ORGANIZAT DE ETIP SNET

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la Webinarul ”Digitally enabled renewable energy communities: The role of citizens in the clean energy transition” , organizat Online de către Platforma ETIP SNET, Miercuri, 7 Septembrie 2022. Acest webinar a prezentat orientări și implicații practice ale modului în care adoptarea unei abordări centrate pe consumator/prosumator și activarea comunităților energetice poate fi esențială în îmbunătățirea transformării energetice pentru atingerea obiectivelor Fit for 55 și susținerea planului REPowerEU prin utilizarea soluțiilor digitale.

July 19, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA EVENIMENTUL PACT FOR SKILLS

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la ”Networking Event for Pact for Skills Members”, organizat de către Comisia Europeană (CE), în format online, în data de 31 Mai 2022. Pactul pentru aptitudini a fost lansat în Noiembrie 2020 de către Comisia Europeană ca un model de implicare comun pentru dezvoltarea competențelor în Europa, având ca scop maximizarea impactului investițiilor în perfecționare și recalificare.

June 9, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA A PATRA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN CADRUL PROIECTULUI EDDIE

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la a patra întâlnire a Consiliului Consultativ în cadrul proiectului EDDIE -„EDucation for Digitalization of Energy”, care s-a desfășurat în mediul online. Această întâlnire importantă și relevantă a fost organizată de Coordonatorul Proiectului COMILLAS, Joi, 9 Iunie 2022.

May 12, 2022

CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI ARE PLĂCEREA SĂ ANUNȚE CĂ PROIECTUL EDDIE A PRIMIT CU SUCCES SCRISOAREA DE APROBARE A RAPORTULUI INTERMEDIAR

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au plăcerea să anunțe că Proiectul EDDIE – „EDucation for Digitalization of Energy” a primit recent scrisoarea de aprobare a Raportului Intermediar care a fost depus la 1 martie 2022, din partea Agenției Executiv Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA), cu un punctaj total de 80 din 100. Aprobarea se bazează pe evaluarea întreprinsă de Agenție.

April 18, 2022

CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA FORUMUL PĂRȚILOR INTERESATE ÎN EDUCAȚIA DIGITALĂ

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la ”Digital Education Stakeholder Forum - Making education and training fit for the digital age”, care s-a organizat online de către Comisia Europeană (CE), Marți, 22 Martie 2022. Forumul părților interesate în educația digitală a fost primul Eveniment European major pe tema educației digitale organizat de Comisia Europeană de la începutul pandemiei de COVID-19.

March 16, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA ”PROMOVAREA COOPERĂRII DINTRE DIGITALIZAREA CENTRELOR ENERGETICE DE EXPERTIZĂ ȘI A HUBURILOR DE INOVAȚIE DIGITALĂ” WORKSHOP

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la ”PROMOVAREA COOPERĂRII DINTRE DIGITALIZAREA CENTRELOR ENERGETICE DE EXPERTIZĂ ȘI A HUBURILOR DE INOVAȚIE DIGITALĂ” WORKSHOP, care a fost organizat în mediul Online, de Comisia Europeană, Vineri 25 Februarie 2022. În cadrul acestui Workshop, Proiectul EDDIE – „EDucation for Digitalization of Energy”, a creat contextul pentru intervențiile din Sesiunea 1 - „The digitalisation of energy: Opportunities, challenges and needed actions for a EU-Local Innovation ecosystem”. Comisia Europeană, și anume DG ENERGY și DG CONNECT au organizat acest atelier ca primul pas către crearea unei platforme care să sprijine ecosistemele de inovare - reunind instituții naționale, regionale, locale, europene și actori din domeniul energiei și digitalizării pentru a sprijini investițiile, aptitudinile și expertiza tehnologiilor digitale strategice în sistemul energetic, de la inovare până la implementare.

November 25, 2021

REPREZENTANȚII ASOCIAȚIEI CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI AU CONTRIBUIT ACTIV LA A TREIA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN CADRUL PROIECTULUI EDDIE.REPREZENTANȚII ASOCIAȚIEI CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI AU CONTRIBUIT ACTIV LA A TREIA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN CADRUL PROIECTULUI EDDIE.

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la a treia întâlnire a Consiliului Consultativ în cadrul proiectului EDDIE -„EDucation for Digitalization of Energy”, care s-a desfășurat în mediul online. Această întâlnire importantă și relevantă a fost organizată de Coordonatorul Proiectului COMILLAS, Joi, 25 Noiembrie 2021.

July 6, 2021

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA A DOUA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN CADRUL PROIECTULUI EDDIE

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la a doua întâlnire a Consiliului Consultativ în cadrul proiectului EDDIE -„EDucation for Digitalization of Energy”, care s-a desfășurat în mediul online. Această întâlnire importantă și relevantă a fost organizată de Coordonatorul Proiectului COMILLAS, Joi, 10 Iunie 2021.

March 10, 2021

"Platforma EIRIE si Accesul de la distanta pentru experimente" - posibile sinergii cu proiectul EDDIE in cadrul webinar organizat de DERLAB

Reprezentatii Asociatiei CRE au participat la evenimentul dedicat Platformei EIRIE in contextul facilitarii accesului de la distanta asupra infrastructurilor experimentale, workshop organizat de European Distributed Energy Resources Laboratories (DERLAB)

February 16, 2021

"Pact for Skills" lansat de Comisia Europeana in contextul asociatiei CRE si al proiectului EDDIE.

Comisia Europeană a lansat "Pact for Skills" ca acțiune principală in cadrul Agendei Europene pentru competențe, în care autoritățile naționale, regionale și locale, partenerii sociali, organizațiile industriale și sectoriale, furnizorii de educație și formare profesională cat și serviciile de ocupare a forței de muncă au un rol cheie.

"Pact for Skills" lansat de Comisia Europeana in contextul asociatiei CRE si al proiectului EDDIE.
February 11, 2021

PRIMA INTALNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV IN CADRUL PROIECTULUI EDDDIE

Consiliul consultativ (IAB) joacă un rol cheie în procesul de evaluare externa in implementarea proiectului EDDIE oferind sugestii si contribuții cu privire la obiectivele proiectului, monitorizează etapele importante și oferă feedback final cu privire la rezultate și așteptările viitoare.

PRIMA INTALNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV IN CADRUL PROIECTULUI EDDDIE
February 1, 2021

Interview #3 - POLIMI-METID

Al treilea partener paricipant - Politehnica din Milano - POLIMI-METID

Lecturer Susanna Sancassani and Daniela Casiraghi

Interview #3 - POLIMI-METID

2020