CRE

Comunicari CRE

Comunicări CRE 2023

July 21, 2023

Proiectul EDDIE relevant in contextul European al EUSEW 2023.

Rezultatele proiectului EDDIE au fost prezentate in cadrul conferintei EUSEW 2023.

June 8, 2023

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA A SASEA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN CADRUL PROIECTULUI EDDIE

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la a sasea întâlnire a Consiliului Consultativ în cadrul proiectului EDDIE -„EDucation for Digitalization of Energy”, care s-a desfășurat în mediul online. Această întâlnire importantă și relevantă a fost organizată de Coordonatorul Proiectului COMILLAS, Joi, 8 Iunie 2023.

April 13, 2023

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA A 16a ÎNTÂLNIRE ETIP-SNET

Reprezentanții Centrului Roman al Energiei (CRE) au participat prin Proiectul EDDIE – ”EDucation for Digitalization of Energy” la ”16th ETIP SNET Regional Workshop Western Region” care a avut loc pe 28 februarie 2023, la Bilbao și online.

April 10, 2023

Proiectul EDDIE este inclus in portalul CEDEFOP in cadrul "Skills Intelligence"

Recent, Proiectul EDDIE a fost inclus în Platforma "Skills Intelligence" a Centrului European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale (CEDEFOP). Obiectivul principal este de a implica proiectele în activitatea CE, contribuind cu informații specifice despre activitățile desfășurate, rezultatele cercetarii legate de competențe și educație și formare profesională.

February 20, 2023

Proiectul EDDIE este citat in nou plan de actiune pentru Digitalizarea sistemului energetic - Digitalising the energy system - EU Action Plan

Reprezentanții CRE au plăcerea de a anunța că Proiectul EDDIE – ”EDucation for Digitalization of Energy” a fost citat în cadrul planului pentru digitalizarea sistemului energetic - Digitalizing the Energy System - EU Action Plan" care a fost lansat pe 18 Octombrie 2022 de către Comisia Europeană (CE). Planul de acțiune este foarte important și relevant pentru Proiectul EDDIE pentru dezvoltarea strategiei de competențe sectoriale de lungă durată și crearea unui parteneriat la scară largă privind digitalizarea sistmeului energetic.

Comunicări CRE 2022

December 23, 2022

Proiectul EDDIE a participat la conferinta internationala ENLIT Europe 2022

Reprezentanți ai proiectului EDDIE au participat și au contribuit activ la conferinta internationala ENLIT Europe organizata la Frankfurt in perioada 29 Noiembrie - 01 Decembrie 2022.

November 24, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA A CINCEA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN CADRUL PROIECTULUI EDDIE

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la a cincea întâlnire a Consiliului Consultativ în cadrul proiectului EDDIE -„EDucation for Digitalization of Energy”, care s-a desfășurat în mediul online. Această întâlnire importantă și relevantă a fost organizată de Coordonatorul Proiectului COMILLAS, Joi, 24 Noiembrie 2022.

October 10, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA WEBINARUL ORGANIZAT DE ETIP SNET

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la Webinarul ”Digitally enabled renewable energy communities: The role of citizens in the clean energy transition” , organizat Online de către Platforma ETIP SNET, Miercuri, 7 Septembrie 2022. Acest webinar a prezentat orientări și implicații practice ale modului în care adoptarea unei abordări centrate pe consumator/prosumator și activarea comunităților energetice poate fi esențială în îmbunătățirea transformării energetice pentru atingerea obiectivelor Fit for 55 și susținerea planului REPowerEU prin utilizarea soluțiilor digitale.

August 17, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA A DOUA ÎNTÂLNIRE DE EVALUARE ÎN CADRUL PROIECTULUI TRINITY

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la a doua Întâlnire de Evaluare în cadrul Proiectului ”TRINITY” – ”Transmission System Enhancement of Regional Borders by Means of Intelligent Market Technology”, în data de 23 Iunie 2022, la Brussels. Proiectul TRINITY este finanțat de Comisia Europeană (CE), prin programul HORIZON 2020. Coordonatorul Proiectului este ETRA Group Investigation Y Desarrollo SA din Spania.

July 19, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA EVENIMENTUL PACT FOR SKILLS

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la ”Networking Event for Pact for Skills Members”, organizat de către Comisia Europeană (CE), în format online, în data de 31 Mai 2022. Pactul pentru aptitudini a fost lansat în Noiembrie 2020 de către Comisia Europeană ca un model de implicare comun pentru dezvoltarea competențelor în Europa, având ca scop maximizarea impactului investițiilor în perfecționare și recalificare.

June 9, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA A PATRA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN CADRUL PROIECTULUI EDDIE

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la a patra întâlnire a Consiliului Consultativ în cadrul proiectului EDDIE -„EDucation for Digitalization of Energy”, care s-a desfășurat în mediul online. Această întâlnire importantă și relevantă a fost organizată de Coordonatorul Proiectului COMILLAS, Joi, 9 Iunie 2022.

May 24, 2022

CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA AL DOILEA ATELIER ECSCI ÎN CADRUL PROIECTULUI PHOENIX

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit la „Al doilea atelier ECSCI privind Protecția Infrastructurii Critice”, organizat online, de Clusterul ECSCI, în perioada 27-29 aprilie 2022. Proiectul „PHOENIX” – „Electrical Power System's Shield against complex incidents and ample cyber and privacy attacks ” a participat la acest interesant Workshop și la discuțiile importante, în cadrul Sesiunii 3 – ”Rezultatele cercetării Uniunii Europene (UE) privind protecția infrastructurii critice moderne (CI) – Partea 2”.

May 16, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA EVALUAREA INTERMEDIARĂ A PROIECTULUI EDGEFLEX

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la Evaluarea Intermediară a Proiectului European „EDGEFLEX” – „Providing flexibility to the grid by enabling VPPs to offer both fast and slow dynamics control services”, care s-a desfășurat în perioada 9-10 Noiembrie 2021. Evaluarea Proiectului s-a realizat de către reprezentanții Comisiei Europene (CE). Proiectul edgeFLEX este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Horizon 2020. Cu un buget alocat de 5 milioane de Euro, proiectul a început în luna aprilie 2020 și se derulează pe o perioadă de trei ani.

May 12, 2022

CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI ARE PLĂCEREA SĂ ANUNȚE CĂ PROIECTUL EDDIE A PRIMIT CU SUCCES SCRISOAREA DE APROBARE A RAPORTULUI INTERMEDIAR

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au plăcerea să anunțe că Proiectul EDDIE – „EDucation for Digitalization of Energy” a primit recent scrisoarea de aprobare a Raportului Intermediar care a fost depus la 1 martie 2022, din partea Agenției Executiv Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA), cu un punctaj total de 80 din 100. Aprobarea se bazează pe evaluarea întreprinsă de Agenție.

April 20, 2022

CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA CONFERINȚA FINALĂ A PROIECTULUI CROSSBOW

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la Conferința Finală a Proiectului “CROSSBOW” Project – ”CROSS BOrder management of variable renewable energies and storage units enabling a transnational Wholesale market”, în data de 30 Martie 2022. Evenimentul a fost co-organizat de Partenerul UKIM și de Coordonatorul Proiectului CROSSBOW - ETRA, cu sprijinul Energy Communities. Conferința finală a evidențiat rezultatele proiectului CROSSBOW, inclusiv constatările cazurilor de utilizare și barierele identificate. CROSSBOW a sărbătorit conferința finală într-un format hibrid, cu sesiuni în persoană găzduite la Viena.

April 18, 2022

CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA FORUMUL PĂRȚILOR INTERESATE ÎN EDUCAȚIA DIGITALĂ

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la ”Digital Education Stakeholder Forum - Making education and training fit for the digital age”, care s-a organizat online de către Comisia Europeană (CE), Marți, 22 Martie 2022. Forumul părților interesate în educația digitală a fost primul Eveniment European major pe tema educației digitale organizat de Comisia Europeană de la începutul pandemiei de COVID-19.

March 16, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA ”PROMOVAREA COOPERĂRII DINTRE DIGITALIZAREA CENTRELOR ENERGETICE DE EXPERTIZĂ ȘI A HUBURILOR DE INOVAȚIE DIGITALĂ” WORKSHOP

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la ”PROMOVAREA COOPERĂRII DINTRE DIGITALIZAREA CENTRELOR ENERGETICE DE EXPERTIZĂ ȘI A HUBURILOR DE INOVAȚIE DIGITALĂ” WORKSHOP, care a fost organizat în mediul Online, de Comisia Europeană, Vineri 25 Februarie 2022. În cadrul acestui Workshop, Proiectul EDDIE – „EDucation for Digitalization of Energy”, a creat contextul pentru intervențiile din Sesiunea 1 - „The digitalisation of energy: Opportunities, challenges and needed actions for a EU-Local Innovation ecosystem”. Comisia Europeană, și anume DG ENERGY și DG CONNECT au organizat acest atelier ca primul pas către crearea unei platforme care să sprijine ecosistemele de inovare - reunind instituții naționale, regionale, locale, europene și actori din domeniul energiei și digitalizării pentru a sprijini investițiile, aptitudinile și expertiza tehnologiilor digitale strategice în sistemul energetic, de la inovare până la implementare.

March 9, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA EVENIMENTUL EVISION 2022 ORGANIZAT DE EURELECTRIC

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la Evenimentul: „EVision 2022 - Power Sector Accelerating E-mobility”, în data de 8 și 9 Februarie 2022. EVision22 este o inițiativă a centrului de afaceri al Eurelectric, o platformă care convoacă diferiți jucători ai mobilității electrice din sectorul energetic și dincolo de acesta pentru a accelera electrificarea transporturilor.

January 28, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA ÎNTÂLNIREA PLENARĂ A CONSORȚIULUI ÎN CADRUL PROIECTULUI CROSSBOW

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit la Întâlnirea Plenară a Consorțiului în cadrul proiectului ”CROSSBOW”– ”CROSS BOrder management of variable renewable energies and storage units enabling a transnational Wholesale market”, în data de 13 și 14 Decembrie 2021. Întâlnirea Virtuală a fost organizată de Coordonatorul Proiectului CROSSBOW - Grupul ETRA Investigation Y Desarrollo SA din Spania.

January 17, 2022

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA A DOUA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN CADRUL PROIECTULUI PHOENIX

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la a Doua Întâlnire a Consiliului Consultativ în cadrul Proiectului European „PHOENIX” - ”Electrical Power System’s Shield against complex incidents and extensive cyber and privacy attacks”, Joi, 16 Decembrie 2021. Această întâlnire relevantă și importantă a avut loc în mediul online. Proiectul PHOENIX este finanțat de Comisia Europeană (CE) prin Programul Orizont 2020.

Comunicări CRE 2021

December 3, 2021

REPREZENTANȚII ASOCIAȚIEI CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI AU CONTRIBUIT LA EVENIMENTUL ENLIT EUROPE 2021

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit la Evenimentul Enlit Europe 2021, care s-a desfășurat în perioada 30 Noiembrie - 2 Decembrie 2021. Evenimentul Enlit Europe a fost organizat fizic, la Milano, Italia și Online, pe Platforma Enlit Europe 365. Asociația Centrul Român al Energiei a fost prezentă la Pavilionul EU Projects Zone, reprezentând următoarele Proiecte Europene finanțate prin Programul Horizon 2020, în care este partener: CROSSBOW” – ”CROSS BOrder management of variable renewable energies and storage units enabling a transnational Wholesale market”; PHOENIX – Electrical Power System’s Shield against complex incidents and extensive cyber and privacy attacks”; ”EDGEFLEX – Providing flexibility to the grid by enabling VPPs to offer both fast and slow dynamics control services” și TRINITY” – ”Transmission System Enhancement of Regional Borders by Means of Intelligent Market Technology”.

Proiectul finanțat de Comisia Europeană (CE), ”EDDIE” – ”EDucation for Digitalization of Energy”, în care CRE este, de asemenea, partener, a participat la evenimentul Enlit Europe în mediul online, dar a făcut parte și în cadrul EU Project Zone, în Milano. Reprezentanții CRE au interacționat cu părțile interesate și au prezentat imaginea de ansamblu, obiectivele și misiunea Proiectului EDDIE.

November 30, 2021

REPREZENTANȚII ASOCIAȚIEI CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI VOR PARTICIPA ACTIV LA EVENIMENTUL ENLIT EUROPE 2021

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) vor participa și vor contribui activ la Evenimentul Enlit Europe 2021, care va fi organizat în perioada 30 Noiembrie - 2 Decembrie 2021. Evenimentul Enlit Europe se va desfășura fizic, la Milano, Italia și Online, pe Platforma Enlit Europe 365. Asociația Centrul Român al Energiei va fi prezentă la Pavilionul EU Projects Zone, reprezentând următoarele Proiecte Europene finanțate prin Programul Horizon 2020, în care este partener CROSSBOW,PHOENIX, EDGEFLEX, TRINITY si EDDIE

November 25, 2021

REPREZENTANȚII ASOCIAȚIEI CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI AU CONTRIBUIT ACTIV LA A TREIA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN CADRUL PROIECTULUI EDDIE.

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la a treia întâlnire a Consiliului Consultativ în cadrul proiectului EDDIE -„EDucation for Digitalization of Energy”, care s-a desfășurat în mediul online. Această întâlnire importantă și relevantă a fost organizată de Coordonatorul Proiectului COMILLAS, Joi, 25 Noiembrie 2021.

November 23, 2021

REPREZENTANȚII PROIECTULUI TRINITY AU PARTICIPAT LA SĂPTĂMÂNA ENERGIEI SUSTENABILE A UNIUNII EUROPENE 2021

Reprezentanții Proiectului European ”TRINITY” – ”Transmission System Enhancement of Regional Borders by Means of Intelligent Market Technology”, au participat și au contribuit activ la SĂPTĂMÂNA ENERGIEI SUSTENABILE A UNIUNII EUROPENE 2021, în cadrul Sesiunii de Discuții pe tema Energiei, Marți, 26 octombrie 2021. Proiectul TRINITY este finanțat de Comisia Europeană (CE), prin programul HORIZON 2020. Coordonatorul Proiectului este ETRA Group Investigation Y Desarrollo SA din Spania – un mare grup de afaceri dedicat celor mai avansate tehnologii în domeniile mobilității, traficului și rețelei de transport, iluminatului, energiei, securității și comunicațiilor.

November 15, 2021

REPREZENTANȚII ASOCIAȚIEI CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI AU CONTRIBUIT ACTIV LA ÎNTÂLNIREA DE DEBUT ÎN CADRUL PROIECTULUI CYBERSEAS PRIVIND SECURITATEA CIBERNETICĂ

Asociația Centrul Român al Energiei (CRE) își extinde portofoliul Proiectelor Europene către unul nou intitulat ”CyberSEAS” – ”Cyber Securing Energy dAta Services” în domeniul Securității Cibernetice, împreună cu TRANSELECTRICA. În luna martie 2021, Proiectul a fost acceptat pentru finanțare de către Comisia Europeană (CE), în cadrul Programului H2020.
Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la Întâlnirea de Debut în cadrul Proiectului CyberSEAS, organizată de către coordonatorul ENGINEERING - INGEGNERIA INFORMATICA SPA, în data de 13 și 14 Octombrie 2021. Întâlnirea de Debut s-a organizat în mediul online și a evidențiat o privire de ansamblu asupra Proiectului CyberSEAS pentru a înțelege mai bine direcția acestuia și starea actuală.

November 3, 2021

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A ORGANIZAT „ROLUL STANDARDIZĂRII PENTRU FAVORIZAREA DIGITALIZĂRII REȚELEI ELECTRICE ÎN CADRUL PROIECTULUI CROSSBOW

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au organizat și au participat activ în cadrul Conferinței Europene intitulată „ROLUL STANDARDIZĂRII PENTRU FAVORIZAREA DIGITALIZĂRII REȚELEI ELECTRICE” în cadrul Proiectului European “CROSSBOW” - ”CROSS BOrder management of variable renewable energies and storage units enabling a transnational Wholesale market”, care s-a desfășurat Miercuri, 3 Noiembrie 2021. Proiectul CROSSBOW este finanțat de Comisia Europeană (CE), prin Programul Orizont 2020. Conferința Europeană pe tema Standardizării a fost organizată în format Hibrid – online și fizic la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană la Bruselles. Evenimentul a fost asigurat de Reprezentanți la nivel înalt ai Consorțiului Proiectului CROSSBOW, Instituțiilor Europene și Naționale și ai experților din domeniul Energetic, precum și din domeniul Standardizării, care au oferit perspective unice și importante.

October 22, 2021

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A ORGANIZAT „ROLUL STANDARDIZĂRII PENTRU DIGITALIZAREA REȚELEI ELECTRICE ÎN CADRUL PROIECTULUI CROSSBOW

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au organizat și au participat la „ROLUL STANDARDIZĂRII PENTRU DIGITALIZAREA REȚELEI ELECTRICE” WORKSHOP în cadrul Proiectului European “CROSSBOW” - ”CROSS BOrder management of variable renewable energies and storage units enabling a transnational Wholesale market”, care s-a desfășurat Vineri, 22 Octombrie 2021. Proiectul CROSSBOW este finanțat de Comisia Europeană (CE), prin Programul de Cercetare și Inovare (R&I) Orizont 2020. Acest WORKSHOP s-a desfășurat fizic la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană la Brussels. De asemenea, participanții au putut interacționa cu vorbitorii și în mediul online.

September 17, 2021

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A CONTRIBUIT LA ÎNTÂLNIREA PLENARĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI PHOENIX

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la Întâlnirea Plenară în cadrul Proiectului European ”PHOENIX” - ”Electrical Power System's Shield against complex incidents and extensive cyber and privacy attacks”, care s-a desfășurat online Joi, 16 Septembrie 2021 și Vineri, 17 Septembrie 2021. Proiectul PHOENIX este finanțat de Comisia Europeană (CE), în cadrul Programului Horizon 2020. Reuniunea Plenară a evidențiat imaginea de ansamblu a Proiectului, pentru a înțelege mai bine direcția acestuia și starea actuală.

July 23, 2021

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI SALUTĂ ÎNFIINȚAREA CLUSTERULUI DE INOVARE ÎN DOMENIUL SECURITĂȚII CIBERNETICE PENTRU ENERGIE ELECTRICĂ ȘI SISTEME ENERGETICE

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la Întâlnirea Virtuală intitulată ”Cybersecurity Innovation Cluster for Electrical Power and Energy Systems (EPES)” în cadrul Proiectului ”PHOENIX” – ”Electrical Power System’s Shield against complex incidents and extensive cyber and privacy attacks”. Proiectul PHOENIX este finanțat de Comisia Europeană (CE), în cadrul Programului Horizon 2020. Întâlnirea de debut a avut ca scop anunțarea înființării Clusterului de Inovare în domeniul Securității Cibernetice pentru EPES și a avut loc Vineri, 4 iunie 2021.
 

July 6, 2021

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA A DOUA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN CADRUL PROIECTULUI EDDIE

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la a doua întâlnire a Consiliului Consultativ în cadrul proiectului EDDIE -„EDucation for Digitalization of Energy”, care s-a desfășurat în mediul online. Această întâlnire importantă și relevantă a fost organizată de Coordonatorul Proiectului COMILLAS, Joi, 10 Iunie 2021.

June 30, 2021

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A CONTRIBUIT LA CONFERINȚA VIRTUALĂ ORGANIZATĂ DE PROIECTUL CROSSBOW

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la Conferința Online intitulată „MANAGING CROSS-BORDER RENEWABLE ENERGY PRODUCTION AND STORAGE IN TRANSNATIONAL WHOLESALE MARKETS TO MEET CLIMATE CHANGE MITIGATION TARGETS”, Joi, 17 Iunie 2021.

June 17, 2021

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA CEA DE-A 10-A EDIȚIE A CONFERINȚEI INNOGRID AXATĂ PE „TRĂIND TRANZIȚIA”

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la cea de-a 10-a ediție InnoGrid axată pe „Trăind Tranziția”, organizată online, de către Asociația Europeană pentru Operatorii de Sistem de Distribuție (E.DSO) și Rețeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport pentru Energie Electrică (ENTSO-E), Vineri, 4 și 11 Iunie 2021.

June 8, 2021

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA EVENIMENTUL CARE VIZEAZĂ SECTORUL ENERGETIC ORGANIZAT DE AMBASADA ROMÂNIEI ÎN REGATUL BELGIEI

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat și au contribuit activ la webinar-ul „The EU Green Deal Implementation in Romania and The Role of Innovation for Renewable Energy Infrastructure Development” organizat de AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Belgiei si Clubul Româno-Belgian (CAROMB), în colaborare cu Price Waterhouse Coopers România (PwC), Marți 27 Mai 2021.

May 25, 2021

Asociatia CRE a contribut la conferinta internationala, Inovare in Domeniul Constructiilor, organizata de TECHNOLOGY Enabled CONSTRUCTION (TEC).

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat si au contribuit in cadrul discutiilor pentru evenimentul online „INNOCONSTRUCT" in data de 25 Mai 2021.

May 13, 2021

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA ÎNTÂLNIREA CONSORȚIULUI PROIECTULUI EDGEFLEX

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la întâlnirea cu membrii consorțiului proiectului „EDGEFLEX” - „Providing flexibility to the grid by enabling VPPs to offer both fast and slow dynamics control services”, care s-a desfășurat în perioada 20-21 Aprilie 2021.

March 16, 2021

ASOCIAȚIA CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI A PARTICIPAT LA ÎNTÂLNIREA CONSORȚIULUI PROIECTULUI EDGEFLEX

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat la întâlnirea cu membrii consorțiului proiectului „EDGEFLEX” - „Providing flexibility to the grid by enabling VPPs to offer both fast and slow dynamics control services”, care s-a desfășurat în perioada 23-24 Februarie 2021.

March 11, 2021

CRE a participat la Intalnirea Generala a consortiului proiectului CROSSBOW

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) au participat in data de 9 Martie 2021 la intalnirea generala a consortiului proiectului CROSSBOW („CROSS BOrder management of  ariable renewable energies and storage units enabling a transnational Wholesale market”)

CRE a participat la Intalnirea Generala a consortiului proiectului CROSSBOW
March 10, 2021

"Platforma EIRIE si Accesul de la distanta pentru experimente" - posibile sinergii cu proiectul EDDIE in cadrul webinar organizat de DERLAB

Reprezentatii Asociatiei CRE au participat la evenimentul dedicat Platformei EIRIE in contextul facilitarii accesului de la distanta asupra infrastructurilor experimentale, workshop organizat de European Distributed Energy Resources Laboratories (DERLAB)

"Platforma EIRIE si Accesul de la distanta pentru experimente" - posibile sinergii cu proiectul EDDIE in cadrul webinar organizat de DERLAB
March 4, 2021

CYBERSECURITY DOMAIN - SMART GRID FORUM ARTICLE “GETTING AHEAD OF THE THREAT-SCAPE”

Asociatia CRE supune atentiei un articol foarte interesant "Getting ahead of the Threat-Scape" publicat de "Smart Grid Forums" in data de 2 martie 2021.

CYBERSECURITY DOMAIN - SMART GRID FORUM ARTICLE “GETTING AHEAD OF THE THREAT-SCAPE”
March 1, 2021

Workshop dedicat proiectului CROSSBOW organizat de Asociatia CRE in colaborare cu Universitatea Ljubljana.

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) in colaborare cu Universitatea din Ljubljana au organizat pe 25 Februarie workshop-ul "Calculul Indicatorilor de Performanta (KPIs) si Analiza Cost-Beneficiu (CBA)" in cadrul proiectului CROSSBOW.

Workshop dedicat proiectului CROSSBOW organizat de Asociatia CRE in colaborare cu Universitatea Ljubljana.
February 25, 2021

PROGRAMUL DE CERCETARE-INOVARE ORIZONT EUROPA IN CONTEXTUL PACTULUI EUROPEAN "GREEN DEAL"

Comisia Europeana (CE) a lansat Pactul European "Green Deal" cu obiectivul de a atinge neutralitatea climatica pana in 2050.

PROGRAMUL DE CERCETARE-INOVARE ORIZONT EUROPA IN CONTEXTUL PACTULUI EUROPEAN "GREEN DEAL"
February 23, 2021

PREMIUL RADAR PENTRU INOVARE AL COMISIEI EUROPENE

Radarul de Inovare este o inițiativă a Comisiei Europene  CE) care își propune identificarea standardelor de excelență impuse tuturor Proiectelor de Cercetare-Inovare finanțate de Uniunea Europeană (UE).

PREMIUL RADAR PENTRU INOVARE AL COMISIEI EUROPENE
February 9, 2021

PROIECTELE EUROPENE ALE ASOCIAȚEI CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI PUBLICATE CU SUCCES PE SITE-UL MINISTERULUI INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE

Cele 10 Proiecte Europene ale Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) finanțate de Comisia Europeană (CE), prin Programul H2020, aflate în curs de implementare și finalizate au fost publicate site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

PROIECTELE EUROPENE ALE ASOCIAȚEI CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI PUBLICATE CU SUCCES PE SITE-UL MINISTERULUI INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE
February 9, 2021

ASOCIAȚIA CRE CONTRIBUIE ACTIV LA DEZBATEREA PE TEMA „HUB-UL CYBER AL UNIUNII EUROPENE” LA BUCUREȘTI

Asociaţia „Centrul Român al Energiei” (CRE) a contribuit activ la prima dezbatere publică în cadrul Conferinței Virtuale intitulată „Hub-ul Cyber al Uniunii Europene (UE)” – „Centrul European de Competență Industrială, Tehnologică și de Cercetare în domeniul Securității Cibernetice (ECCC)”, care a avut loc la București, Vineri, 29 Ianuarie 2021.

ASOCIAȚIA CRE CONTRIBUIE ACTIV LA DEZBATEREA PE TEMA „HUB-UL CYBER AL UNIUNII EUROPENE” LA BUCUREȘTI
February 3, 2020

CRE Organizeaza Sesiunea “Modelarea Viitorului” in cadrul „FORUMULUI INTERNATIONAL IEEE 2021 PRIVIND REȚELE INTELIGENTE PENTRU ORAȘE INTELIGENTE”

Reprezentanții Asociației Centrul Român al Energiei (CRE) sunt implicati in organizarea evenimentului online promovat de IEEE Smart Grid în colaborare cu Universitatea RWTH Aachen. CRE va coordona Sesiunea Tehnică 2 sub titlul „Modelarea Viitorului”.

CRE Organizeaza Sesiunea “Modelarea Viitorului” in cadrul „FORUMULUI INTERNATIONAL IEEE 2021 PRIVIND REȚELE INTELIGENTE PENTRU ORAȘE INTELIGENTE”
February 1, 2021

PRIMA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN PROIECTUL EUROPEAN EDGEFLEX

Reprezentanții Asociației Centrului Român al Energiei (CRE) au organizat prima întâlnire cu membrii Consiliului Consultativ din cadrul proiectului „EDGEFLEX” - „Providing flexibility to the grid by enabling VPPs to offer both fast and slow dynamics control services”.

PRIMA ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI CONSULTATIV ÎN PROIECTUL EUROPEAN EDGEFLEX
January 27, 2021

A2a intalnire de evaluare a proiectului CROSSBOW

Reprezentanţii Asociaţiei „Centrul Român al Energiei” - CRE au participat activ la succesul celei de a doua întâlniri virtuale cu reprezentantul Comisiei Europene, Comisia de Evaluare independentă și Membrii Consorțiului pentru evaluarea rezultatelor Proiectului European “CROSSBOW”.

A2a intalnire de evaluare a proiectului CROSSBOW

Comunicări CRE 2020

171220-COMUNICARE CRE_ETIP-SNET

171219-COMUNICARE MEMBRI CRE_INTALNIRE PROIECT WISEGRID

171205 – COMUNICARE CRE – INTALNIRE PROIECT WISEGRID SP1 ATENA

171127 – RESERVE PROJECT AT THE EC BRIDGE REGULATION AND COORDINATION MEETINGS BRUSSELS 20-22 NOV17

171110 – COMUNICARE CRE – CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI ŞI TRANSELECTRICA PARTICIPĂ LA PRIMA ÎNTALNIRE A CONSORŢIULUI PROIECTULUI “CROSSBOW” FINANŢAT DE COMISIA EUROPEANĂ

171109 – CRE – CROSSBOW_Partner_Presentation_V02

170928 – COMUNICARE CRE – CONSORTIUM MEETING_WISEGRID PROJECT

171018 – COMUNICARE CRE_SUCCESS CONSORTIU CORK 12-13 OCTOMBRIE

171016 – COMUNICARE CRE_RE-SERVE CONSORTIU CORK 10-11 OCTOMBRIE

171016 – COMUNICARE CRE – RESERVE CONFERINTA IEEE-ISGT 2017 TORINO

171010 – COMUNICARE CRE – EUROPEAN SUSTAINABLE WEEK 2017 – PROIECTE CRE

170921 – COMUNICARE CRE – CORNELIU BODEA_REALES PRESEDINTE AL CRE

170908 – COMUNICARE CRE – ENERGIA IN PRIZA_ZIARUL BURSA

170830 – COMUNICARE CRE – PROIECTUL CROSSBOW – GRANT AGREEMENT SEMNAT CU CE

170822 – COMUNICARE CRE – POWERTECH 2017 PROIECT WISEGRID

170821 – COMUNICARE CRE – EVALUARE PROIECT SUCCESS

170711 – COMUNICARE CRE – NRG5 Kick Off Project MEETING_ROMA_27-28 iunie 2017

170704 – COMUNICARE CRE – ASPEN ENERGY LAB

170703 – COMUNICARE CRE_RE-SERVE Project Meeting_Bucuresti_Iunie 2017

170630 – REPORT CRE_STAKEHOLDERS MEETING_ENERGY DAY EUSEW 2017

170628 – COMUNICARE CRE_STAKEHOLDERS MEETING_ENERGY DAY EUSEW 2017

170525 – COMUNICARE CRE – PROIECTUL NRG5 – CRE SEMNEAZA GRANT AGREEMENTUL CU COMISIA EUROPEANA

170620 – COMUNICARE CRE – CONSORTIUM MEETING_WISE-GRID

ROMANIAN ENERGY DAY 2017 – CRE ADUCE ENERGETICA ROMÂNEASCĂ FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU LIDERII POLITICI LA BRUXELLES

CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI ŞI ROMGAZ SEMNEAZĂ CONTRACTUL PENTRU PROIECTUL “NRG5” FINANŢAT DE COMISIA EUROPEANĂ

COMUNICARE CRE – Romanian ENERGY DAY 2017

170227 – COMUNICARE CRE_London Consortium Meeting_WISE-GRID

170228 – COMUNICARE CRE – ANRE PREIA PRESEDINTIA EnR

170406 – COMUNICARE CRE – FORUM EFICIENTA ENERGETICA

170323 – COMUNICARE CRE – PARTICIPARE THERMAL FORUM
170220 – COMUNICARE CRE – CDCEP 16+1 își începe activitatea sub coordonarea CRE

160208 – COMUNICARE CRE – VICEPREȘEDINTELE COMISIEI EUROPENE PLEDEAZĂ PENTRU INTEGRAREA PIEȚEI ENERGIEI ÎN EUROPA CENTRALĂ ȘI DE SUD-EST

160202 – COMUNICARE CRE – Al doilea raport privind Starea Uniunii Energetice

161230 – COMUNICARE CRE_KICK OFF PROIECT WISE-GRID_V02

EC Bridge Meetings JAN 2017

160202 – COMUNICARE CRE – Al doilea raport privind Starea Uniunii Energetice

161230 – COMUNICARE CRE – KICK OFF PROIECT WiseGRID

161206 – COMUNICARE CRE – Pachetul Energie curata pentru toti europenii

161123 – COMUNICARE CRE – A XVII-a Adunare Generala a Membrilor CRE

161116 – COMUNICARE CRE – Electroalfa – Noul membru CRE

161110 – COMUNICARE CRE – Programul de Lucru al Comisiei Europene 2017

161026 – COMUNICARE CRE – Centrul pentru Dialog și Cooperare în Domeniul Energiei 16+1

161019 – COMUNICARE CRE – PROIECT SUCCESS INTALNIRE TERNI

161017 – COMUNICARE CRE – Strategia Energetica Nationala Energynomics

160922 – Comunicare CRE – Centrul pentru dialog si cooperare pe energie

160908 – COMUNICARE CRE – Energia in Priza

160824 – COMUNICARE CRE – Transparenta companiilor energetice
160725 – COMUNICARE CRE – CONSULTARE ACER DEFINIREA REGIUNILOR DE CALCUL AL CAPACITATILOR

160701 – COMUNICARE CRE – Dosarele prioritare ale presedintiei slovace iulie-decembrie 2016

160701 – COMUNICARE CRE – EUSEW

160624 – COMUNICARE-CRE-CONFERINTA-CRE-CEPS-Parlamentul-European

160617 – COMUNICARE CRE – Observatorul european al operatorilor de sisteme de distributie

160614 – COMUNICARE CRE – PROIECT RE-SERVE ACCEPTAT PENTRU FINANTARE

160609 – COMUNICARE CRE – Statele Membre UE disputa principiul de solidaritate in Consiliul TTE

160603 – Raport de presa Romanian ENERGY DAY 2016
160216 – Comunicare CRE – Directiva privind Energia Regenerabila pt perioada de dupa 2020
160204 – COMUNICARE CRE – Directiva 27 – Eficienta Energetica_MPA